BML, BouwstaalMattenLegger

De BML (bouwstaalmattenlegger) is een gepatenteerde vinding van Marc, "De Creatieve Chauffeur uit Kockengen.

Met de BML kunnen bouwstaalmatten mechanisch / machinaal ge- en/of verplaatst worden.


Arbo vriendelijke hulpmiddelen

Cobouw nieuws mattenlegger

Bouwstaalmattenlegger, BML octrooinr. 2004719

Arboverbetering
Handmatig tillen van de bouwstaalmatten is niet meer nodig. De BML kan in combinatie met een lichte kraan worden gebruikt.

Productomschrijving
Het hulpmiddel bestaat uit een star stalen hijsframe waaraan hijskettingen gemonteerd zijn. De hijskettingen zijn voorzien van flexibel gemonteerde strips met bekjes en vergrendelhaken welke bij ophijsen zorgen voor automatische vergrendeling. Vervoer van het hulpmiddel op een dakdrager van een transportbus is mogelijk. Voor diverse diameters zijn bekjes ontwikkeld die standaard aan BML zijn bevestigd en kunnen worden uitgewisseld.

Gebruik
De hijsklem wordt aan een kraan gehangen met behulp van een viersprong. Vervolgens wordt deze door twee medewerkers bediend en kunnen de bouwstaalmatten één voor één van een stapel worden afgenomen en met behulp van dit hulpmiddel op de juiste positie worden neergelegd. Met de standaard hijsklem kunnen matten van 6 x 2,5 meter en van verschillende diameters en maaswijdtes van 75, 100 en 150 worden opgepakt. Voor afwijkende maten en gewichten zijn aanpassingen mogelijk (met aandacht voor de machinerichtlijn en bijbehorende hijscertificaten). Het hulpmiddel kan toegepast worden zowel binnen, in bestaande bouw, als buiten, in nieuwbouw.


Kraan container

Ideaal hulpmiddel om puin e.d. van verdiepingsvloeren naar beneden te hijsen, zonder te sjouwen. Vraag naar de mogelijkheden!

  

Manbak

Veilig werken op hoogte, inclusief harnasgordel.

  

Evenaar

Voor het schadevrij hijsen van bijvoorbeeld units of boten.

 

Pallethaak

Snel en veilig laden van pallets.

Huren?
Bel of mail Marc om de mogelijkheden te bespreken.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op